Paul Magnette
PAUL-MAGNETTE.jpg

CV

December 2011 - Vandaag
de federale minister van Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid, de Ontwikkelingssamenwerking, belast met Grote Steden

December 2007 - november 2011
federaal minister van Klimaat en Energie

Juli 2007 - december 2007
Waals minister van Gezondheid, Sociale Actie en Gelijke Kansen

2001 - 2007
hoogleraar politieke wetenschappen en directeur van het Instituut voor Europese Studies, Vrije Universiteit Brussel

Licentiaat in de politieke wetenschappen en internationale betrekkingen (ULB 1993), in licentie gegeven speciale European Policy Studies (ULB 1994) en een doctoraat in de politieke wetenschappen (ULB 1999).

BIOGRAFIE

Geboren in 1971, Paul Magnette woont in Charleroi sinds zijn kindertijd. Na het bestuderen van politieke wetenschappen en Europese integratie aan de universiteit (1989-1994), specialiseerde hij zich in de geschiedenis van de politieke ideeën van de Universiteit van Cambridge (1994-95) door middel van een subsidie ​​van de stichting Wiener- Anspach. Ondertussen, tijdens zijn studies, was hij actief in de Jonge Socialisten van Charleroi, het ondersteunen van de renovatie van de partij (die hij kwam in 1993) en de convergentie van de linkerkant.

In 1995 ontving hij een mandaat van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (NFWO) aan een proefschrift gewijd aan het Europees burgerschap proefschrift verdedigde hij in 1999 voor te bereiden. Hij wordt vervolgens een research fellow bij het FNRS (1999-2001) en hoogleraar Politieke Wetenschappen en directeur van het Instituut voor Europese Studies aan de ULB (2001-2007). Tegelijkertijd creëert hij met Pascal Delwit en Jean-Michel De Waele, Centrum voor de Studie van Politiek (CEVIPOL) van de ULB.

Uitgenodigd in vele universiteiten in Europa en Noord-Amerika, publiceerde hij dertig boeken, ontving diverse wetenschappelijke onderscheidingen en nam deel aan tal van internationale conferenties. Regelmatig uitgenodigd om het huidige beleid te analyseren in de Belgische en Franse media, wordt hij erkend als een van de beste kenners van de Europese Unie.

In het voorjaar van 2007, Paul Magnette maakte de sprong in de politiek. Op verzoek van de voorzitter van PS, Elio Di Rupo, aanvaardde hij 11 juni 2007 aan de voogdij van PS Carolo Charleroi en uit de politieke crisis waarin de stad wordt ondergedompeld voor maanden in beslag nemen. Na twee dagen van zware onderhandelingen, een nieuw team, verjongd en gefeminiseerd, neemt de teugels van de eerste Waalse stad. Drie weken later, Paul Magnette werd Minister van Gezondheid, Sociale Actie en Gelijke Kansen binnen de Waalse regering, terwijl u de PS carolo leiden.

Nieuw beheersplan AWIPH, renovatie van woningen, financiering ziekenhuizen Waalse de begroting van de Sociale Actie 7% in zes maanden tijd, Paul Magnette in geslaagd om te leggen binnen de Waalse regering .

Na een harde training federale regering eind december 2007 werd Paul Magnette benoemd Minister van Klimaat en Energie belast met het milieu, duurzame ontwikkeling en de bescherming van de consument bij Verhofstadt III en onder Leterme I en II en I. Van Rompuy

Met deze cap federale, heeft Paul Magnette uitgegroeid tot de minister die herstelde de machtsverhoudingen tussen de overheid en de reus elektrische "Electrabel" door vraagtekens bij de historische monopolie van de groep, terwijl de energiemarkt Europese geliberaliseerd. Hij eist en krijgt een bijdrage van elektriciteit uit kernenergie in de federale begroting om te herstellen consumenten een deel van de huur door de producenten ontvangen als gevolg van een versnelde afschrijving van de kerncentrales in België.

Hij ontwikkelt ook een echte sociale politiek energie wanneer de gasprijzen en elektriciteit zijn op historische hoogten in Europa. Initiatiefnemer van de "Lente van het Leefmilieu" moedigt regio's beter te coördineren milieubeleid en meer effectieve strijd tegen de opwarming van de aarde.

Na lang onderhandelen werd de nieuwe federale regering gevormd in december 2011 en werd benoemd tot Minister Paul Magnette Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid, de Ontwikkelingssamenwerking, belast met de grote steden.

Vader van drie kinderen, Paul Magnette besteedt de weinige vrije tijd die hij kantoor te verlaten. Gepassioneerd over literatuur en cinema (met name Italiaanse en Angelsaksische), en een fervent kok, hij mist nooit het ritueel Carolo markt op zondag, en doet niets liever dan om heerlijke gerechten te bereiden voor zijn vrienden.